Uw product altijd ijskoud in topconditie

Stickeren

ruim 10.000.000 producten per jaar

Coldservice stickert dozen en partijen.

Lees meer

Orderpicken

ruim 1.000.000 producten per jaar

Het verzamelen van uw orders en deze op een efficiënte en logische wijze gereedmaken voor transport is maatwerk.

Lees meer

Omstapelen

10.000.000 producten per jaar

In de praktijk komt het wel eens voor dat producten na lange transporten beschadigd in het vrieshuis worden aangeleverd.

Lees meer

Ompakken

12.000.000 KG per jaar

Het snel ompakken van diverse diepvries producten behoort tot één van de specialiteiten van Coldservice.

Lees meer

Inpakken

ruim 15.000.000 producten per jaar

Het inpakken gebeurt voornamelijk in de Coldservice vestiging in Waalwijk.

Lees meer

Tempereren

750 ton per week

Naast goederen invriezen is het bij Coldservice ook mogelijk om uw goederen te laten tempereren.

Lees meer

Shockvriezen

280 ton per dag

Voor het invriezen van uw goederen maakt Coldservice gebruik van speciale vriestunnels.

Lees meer

Overslag

23 docks beschikbaar

Coldservice heeft de mogelijkheid tot overslag van goederen. Wij kunnen deze voor korte tijd ten behoeve van op- en overslag in een geconditioneerde hal opslaan.

Lees meer

Opslag

74.000 palletplaatsen

Groot, groter grootst. Voor opslag van de goederen wordt gebruik gemaakt van zowel vaste als verrijdbare stellingen.

Lees meer

Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC bundelen krachten  

Coldservice versterkt logistieke dienstverlening met overname Van Dalen Koel- en Vriestransport

 

Het jonge Coldservice, opgericht in 2013 in Veghel, biedt complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken, opslaan en vervoeren van temperatuurgevoelige producten. Tot haar klanten mag Coldservice onder andere Friesland Campina, Aviko en vele andere bekende voedselproducenten rekenen. Om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, heeft zij haar capaciteit de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Met de overname van een locatie in Waalwijk in juni 2017 en de recente uitbreiding van de locatie in Veghel biedt Coldservice momenteel plaats aan ruim 80.000 pallets verdeeld over diverse locaties, en diverse temperaturen.

Met deze overname van Van Dalen Koel- en Vriestransport groeien ook de logistieke activiteiten mee. Nu beschikt Coldservice over 100 ervaren logistieke medewerkers en 45 vrachtwagens en 60 opleggers met geavanceerde koeltechniek, om zo nog beter aan te kunnen sluiten op de groeiende vraag vanuit klanten naar een complete logistieke oplossing. Zo heeft Coldservice zich sinds oprichting weten te ontwikkelen tot een toonaangevende speler in de koel- en vriessector met de ambitie om deze positie verder uit te breiden.

Maickel Versantvoort, CEO Coldservice “Door de grote groei van het warehouse de afgelopen jaren breidt Coldservice ook nu zijn transportmogelijkheden verder uit door de overname van Van Dalen Transport. Dit in samenwerking met NIBC. Hierdoor kan Coldservice aan de wensen van de klanten blijven voldoen. Ook zullen de warehouse capaciteiten de komende jaren verder uitgebreid gaan worden. Door de bundeling van de krachten van Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC kunnen onze toekomstplannen verder gerealiseerd worden!”

Voormalig eigenaar Nico van Dalen, die toetreedt als aandeelhouder van Coldservice als onderdeel van deze transactie, zal de leiding nemen over de transportactiviteiten. Zijn jarenlange logistieke ervaring zal Coldservice helpen de logistieke wensen van haar klanten optimaal te vervullen, met de flexibiliteit en kwaliteit zoals de klanten van Coldservice en Van Dalen Koel- en Vriestransport gewend zijn. “Groot worden doe je niet alleen, maar met partners”, aldus Nico van Dalen.

Ook is deze overname ondersteund door NIBC; al sinds begin 2017 ondersteunt zij de ontwikkeling van Coldservice met groeikapitaal. Maarten Spit, Investment Director afdeling Mezzanine & Equity Partners ”Na de financiering van een uitbreiding van het vrieshuis in Veghel en de overname van een tweede vrieshuis in Waalwijk in 2017, is dit de derde transactie met Coldservice in minder dan anderhalf jaar tijd. Dit is typerend voor de snelle groei en ontwikkeling van Coldservice en het geloof van NIBC in de toekomstplannen.”

Profiel Coldservice

Coldservice biedt bedrijven een complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten, en geconditioneerd nationaal en internationaal transport. Coldservice is hiermee in staat een totaaloplossing aan te bieden en haar klanten volledig te ontzorgen. Door middel van een groot inlevingsvermogen, kennis van de markt en intensief contact met de klant, bedenkt Coldservice oplossingen om de wens van de klant te kunnen realiseren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een flexibele opstelling én een uitgebreid aanbod van diensten, die naast opslag en invriezen het complete gamma van shockvriezen, tempereren, orderpicken, inpakken, ompakken, stickeren en alle transportbewegingen daarom heen beslaat. Met een mentaliteit van aanpakken, flexibel opereren, en oog voor kwaliteit en milieu stelt Coldservice zo de wensen van haar klant voorop. Om nog meer aan de wens van de klanten te voldoen is zowel Coldservice Veghel als Waalwijk in het bezit van het IFS certificaat Food en BRC Food.

Profiel Van Dalen Koel- en Vriestransport

Van Dalen Koel- en Vriestransport is allround specialist op het gebied van geconditioneerd transport en logistiek van voorverpakte grondstoffen, halffabricaten en eindproducten voor o.a. de voedselverwerkende en farmaceutische industrie. De producten uit deze industrieën hebben als overeenkomst dat zij specifieke eisen stellen aan klimatologische omstandigheden en hygiëne. Om de kwaliteit van uw producten in de gehele logistieke keten te waarborgen is geconditioneerde transport en opslag een must. Door het totaalconcept van transport en logistiek is Van Dalen Koel- en Vriestransport in staat de complete supply chain van producent tot eindgebruiker te verzorgen. Als gespecialiseerd logistiek dienstverlener voldoet Van Dalen Koel- en Vriestransport aan de hoogste eisen voor de levensmiddelenindustrie, en is HACCP gecertificeerd.

Profiel NIBC

NIBC is een ondernemende bank die klanten bijstaat op de voor hen beslissende momenten. Via haar investeringstak, NIBC Mezzanine & Equity Partners, ondersteunt zij ervaren ondernemers met succesvolle ondernemingen door het investeren in groeikapitaal.

Persinformatie

Website Coldservice:                                     www.coldservice.nl

Website Van Dalen Transport:                   www.vandalentransport.nl

Website NIBC:                                                  www.nibc.com

Indien u meer informatie Coldservice, Van Dalen of over deze transactie wil ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Maickel Versantvoort of Nico van Dalen via +31 413 277 577

Deel bericht via:

Coldservice zet zich in voor het goede doel

Waalwijk / Veghel –

Zoals jullie van ons gewend zijn gaan wij ons zelf dit jaar weer inzetten voor mensen die een extraatje kunnen gebruiken.

Samen met onze mensen en hopelijk de hulp van jullie hopen we weer zoveel mogelijk boodschappen op te halen voor de mensen die dat kunnen gebruiken.

Voor vele van ons is het vrijwel normaal dat we alles kopen wat we nodig hebben, helaas heeft niet iedereen die luxe.

We zijn dan ook op zoek naar lang houdbare boodschappen verzorgingsproducten wasmiddel etc. waar we dit jaar wat extra aandacht aan willen besteden zijn de kindjes, daarom vragen we als jullie iets over hebben om dan ook te kijken naar snoepjes chips etc. dit zijn de eerste artikelen die blijven liggen omdat andere dingen voor gaan.

Mocht het zo zijn dat u in eigen omgeving merkt dat er mensen zijn die wat extra’s nodig hebben mag u deze door geven via jeffertje@hotmail.com zij zal dan contact opnemen om door te spreken hoeveel personen, adres etc. het wil niet zeggen als u iemand op geeft dat dat bekend gemaakt word. We snappen dat er mensen zijn die liever niet in de spotlights willen staan.

Iets wat 3 jaar geleden bedacht werd door Til de man is steeds weer een succes en we hopen dan ook dat dit ook

 

 

Deel bericht via:
Lees verder...

Genomineerd voor de participatieprijs 2018: Til de Man – de Voogd

Onze Process Manager in Waalwijk Til de Man – de Voogd is genomineerd voor de participatieprijs 2018!

In onderstaande link kun je iets vinden over de werkwijze, en hoe Til omgaat met haar medewerkers.

Via deze link kun je ook stemmen.

https://www.participatieprijs.nl/coldservice/

Deel bericht via:
Lees verder...

Nieuwe CFO voor Coldservice

Veghel – Coldservice benoemt Marc Wirix  als nieuwe CFO.

Met de aanstelling van Marc binnen de organisatie van Coldservice, verwacht Coldservice een behoorlijke stap voorwaarts te kunnen maken. Marc wil met zijn nieuwe functie als CFO bij Coldservice een snelle en betere inzichtelijkheid waar wij onze financiële marges halen.

Even voorstellen:

”Ruim 31 jaar geleden ben ik gestart als vrachtplanner Denemarken/Zweden bij Gerlach waar mijn liefde voor de logistiek is begonnen.

Niet alleen de dynamiek en het leveren van topprestaties trokken mij aan om in de logistieke sector werkzaam te blijven, maar ook de constante nieuwsgierigheid om steeds beter en sneller inzichtelijk te krijgen waar we onze financiële marges maakten en waar het beter kon of zelfs moest.

Ben er dan ook heilig van overtuigd dat het financieel inzichtelijk maken van ons werk er uiteindelijk zal toe bijdragen dat we als Coldservice verder kunnen groeien wat goed is voor alle Coldservice medewerkers en alle Coldservice klanten.

Ik hoop met mijn komst vooral die financiële inzichtelijkheid sterk te kunnen verbeteren en met het enthousiasme wat ik al gezien heb bij mijn kennismaking met jullie moet dat zeker lukken.

Samen met Sarina en haar dochter Evy woon ik in Eindhoven, maar als van origine West-Brabander ben ik geen PSV supporter, maar nog altijd aanhanger van NAC Breda. Al kan die laatste club wel wat steun gebruiken. Verder studeer ik nog steeds in mijn vrije tijd en ga ik graag een rondje hardlopen.

Tussen Gerlach en Coldservice zitten heel wat stappen, maar daar hebben we linked-in voor mocht er hierin interesse zijn.

Ik zie er naar uit om op 1 november te starten en we gaan elkaar zeker nog persoonlijk ontmoeten.

Deel bericht via:
Lees verder...

Persbericht – Coldservice neemt Nico van Dalen Transport over

Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC bundelen krachten  

Coldservice versterkt logistieke dienstverlening met overname Van Dalen Koel- en Vriestransport

 

Het jonge Coldservice, opgericht in 2013 in Veghel, biedt complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken, opslaan en vervoeren van temperatuurgevoelige producten. Tot haar klanten mag Coldservice onder andere Friesland Campina, Aviko en vele andere bekende voedselproducenten rekenen. Om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, heeft zij haar capaciteit de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Met de overname van een locatie in Waalwijk in juni 2017 en de recente uitbreiding van de locatie in Veghel biedt Coldservice momenteel plaats aan ruim 80.000 pallets verdeeld over diverse locaties, en diverse temperaturen.

(meer…)

Deel bericht via:
Lees verder...

Coldservice zet zich in voor het goede doel!

Hallo lieve mensen, Ook dit jaar willen wij jullie op de hoogte brengen van onze December actie voor zowel de gezinnen als de voedselbank. HET IS WEER ZOVER: december staat weer voor de deur. Voor ons alle is dat een dure maand,stel je voor dat dit iedere maand zo is!! Daarom gaan wij weer met hart en ziel inzamelen voor zowel de voedselbank als gezinnen die daar helaas niet voor in aanmerking komen. Dit doen wij samen met onze collega’s van Coldservice, omdat wij van mening zijn dat er buiten Coldservice ook mensen zijn met een groot hart, sturen we deze mail toch maar even rond. Wat is de bedoeling: Wij gaan de maand december boodschappen inzamelen, Denk aan langhoudbare  levensmiddelen verzorgingsproducten en wasmiddelen. Als wij deze van jullie mogen krijgen maken we daar tassen van die we vervolgens naar de gezinnen gaan brengen. (Deze gezinnen mogen door jullie aanbevolen worden) De rest van de boodschappen zal naar de voedselbank gebracht worden. Gun jij deze mensen ook een Extra fijne kerst? Dan zien wij graag jullie boodschappen tegemoet. Voor vragen of eventueel gezinnen aanmelden kun je terecht bij Til 0646165541 of bij Jennifer 063008554. Via de mail ook de optie. Til@diepop.nl of jennifer@diepop.nl Denk er wel aan dat we een adres nodig hebben van het desbetreffende gezin. Deze gezinnen blijven indien gewenst Anoniem!! Groetjes Til en Jennifer #delengraag  #fijnekerst #voedselbank #helpmee #coldservice

Deel bericht via:
Lees verder...

Coldservice neemt Diepop Waalwijk over

PERSBERICHT

Juni 2017

Coldservice vangt groei op door overname Diepop

Dienstverlener Coldservice uit Veghel neemt in juni 2017 Diepop uit Waalwijk over. Coldservice kan dankzij de overname niet alleen de capaciteit richting haar klanten uitbreiden, maar zal het bedrijf haar dienstpakket kunnen verbreden met piece picking, de opslag van zogenaamde open producten, inpakken, ompakken en vlees verwerken.

Coldservice is een jong bedrijf; het werd pas in 2013 opgericht. Het biedt een complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten. Daarnaast verzorgt Coldservice ook (inter)nationale transporten. Daarvoor staan niet minder dan 30 vrachtwagens met moderne koelunits tot de beschikking. Het distributienetwerk beperkt zich niet tot Nederland, maar er wordt ook veel naar Europese bestemmingen gereden, met name België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf kent vanaf de start al een onstuimige groei en heeft meerdere uitbreidingen achter de rug. Een nieuw hoogbouwmagazijn met magazijnkranen staat al in de steigers, maar de expansie moet mede gerealiseerd door de overname van Diepop uit Waalwijk.

Een onstuimig begin

Maickel Versantvoort, Managing Director bij Coldservice, vertelt: ”Na jarenlang elders ervaring te hebben opgebouwd, ben ik in 2013 met enkele partners Coldservice gestart. Wij richten ons puur op de gekoelde producten. Doordat flexibiliteit hoog bij ons in het vaandel staat en klanten niet graag ‘nee’ verkopen, waren de eerste 16.000 palletplaatsen binnen 4 weken helemaal vol. Momenteel hebben wij 38.000 palletplaatsen tot de beschikking, maar dat is ook niet voldoende. Een nieuw hoogbouwmagazijn moet nog eens 12.000 palletplaatsen opleveren.” Het magazijn in de huidige vorm kent 2 aparte expedities met elk 6 docks. De ene wordt gebruikt voor gekoelde artikelen en de ander voor de diepvriesproducten. De diepvrieszijde ontvangt vooral goederen met een relatief laag palletgewicht en worden via transportbanen van en naar de vriesopslag getransporteerd. Momenteel wordt in Veghel vooral zuivel, aardappelen en kleurstoffen opgeslagen. Pallets worden compleet in- en uitgeslagen; piece picking vanaf pallets komt niet voor. Het nieuwe gedeelte zal volledig diepvries worden en de geautomatiseerde systemen komen van system integrator Costo uit Doetinchem.

Diepop

Maickel vervolgt: “Het nieuwe magazijn zal een state-of-the-art magazijn worden dat twee keer zoveel pallets als in de oude situatie zal kunnen verwerken. Speciale bufferboxen met een interne temperatuur van -20˚ Celsius zorgen ervoor dat wij pallets kunnen klaarzetten zonder dat we ons hoeven druk te maken of de vrachtwagens wel op tijd arriveren. Deze snelheid en capaciteit van uitleveren is ongekend en toch zal het niet voldoende zijn om onze ambities te temperen.”
Daarom wordt begin deze maand de overname van Diepop afgerond. Het bedrijf uit Waalwijk is een fraaie aanvulling op de activiteiten van Coldservice. Zo kan orderverzamelen op stuksniveau worden uitgevoerd en vleesproducten worden verwerkt of omgepakt. Diepop heeft een capaciteit van 10.000 palletplaatsen en dat is een mooie aanvulling op de 50.000 palletplaatsen van Coldservice als de hoogbouw in Veghel is voltooid.

Kwaliteit en milieubewust ondernemen

Daarnaast past Diepop perfect bij het streven van Coldservice naar een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Coldservice werkt met een kwaliteitsmanagementsysteem waarin goedgekeurde procedures worden gewaarborgd. Mede daardoor heeft Coldservice het BRC Storage en Distribution certificaat en het SKAL BIO certificaat behaald. Bij Diepop ligt de lat niet lager; zo heeft het bedrijf naast de BRC certificering tevens de SKAL certificering in het bezit (voor biologisch geproduceerde producten).
De aandacht voor milieuzaken is bij beide bedrijven ook opvallend. En dat is in de koelbusiness geen overbodige luxe. Niet voor niets is Coldservice al een van de grootste producenten van zonne-energie in het zuiden van Nederland met binnenkort 6.000 zonnepanelen op de daken.

In Veghel werken momenteel circa 45 medewerkers en bij Diepop 15 vaste medewerkers, met een flexibele schil van nog eens 30 medewerkers. De vestiging in Waalwijk zal ook onder naam Coldservice door het leven gaan.

Toch kijkt Maickel Versantvoort alweer voorbij de horizon. “De uitbreiding van capaciteit en verbreding van het dienstpakket is nu een geweldige stap voor ons, concludeert hij. “Maar toch denk ik dat wij in de nabije toekomst al verder willen groeien.”

Over Coldservice

Coldservice biedt bedrijven een complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten. Ook bieden wij temperatuurgeregel, nationaal en internationaal transport. Wij zijn in staat om een compleet pakket aan te bieden. Deze totaaloplossing werkt voor vele klanten.

Door middel van een groot inlevingsvermogen, kennis van de markt en intensief contact met de klant, bedenken wij oplossingen om de wens van de klant te kunnen realiseren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een flexibele opstelling én een uitgebreid aanbod van diensten:

  • Opslag
  • Invriezen
  • Tempereren
  • Transport
  • Verpakken
Deel bericht via:
Lees verder...

Één maakt het verschil

Met trots kunnen wij u melden dat wij, na een succesvolle open dag op 2 juli vorig jaar, een geld bedrag hebben opgehaald van €5000,- waarnaar Coldservice deze heeft verhoogd naar €6000,-. Deze cheque is overhandigd aan Care4Tina.

Care4Tina is een onafhankelijke stichting in de Chinese stad Xi’an die medische hulp biedt aan kinderen (veelal vondelingen) met een schisis. De behandelingen en operaties zijn van groot belang voor deze kinderen. Vaak kan een operatie op jonge leeftijd een levenslange handicap voorkomen.

Door middel van deze cheque kan Care4Tina, tijdens de medische missie die in april 2017 plaats gaat vinden, voor 6 kindjes het verschil gaan maken.

Klik op de link hieronder om de poster te bekijken welke Care4Tina ons heeft gestuurd met foto’s van de kindjes die geholpen gaan worden!

Care4Tina

Deel bericht via:
Lees verder...

Open huis bij Coldservice

We hebben genoten van een druk bezochte open dag op 2 juli! Vele mensen die nieuwsgierig waren naar hoe zon ijs maakt. Onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen kennis maken het grootste zonnepanelenpark van het Zuiden des lands, de recente uitbreidingen tot 36.000 palletplaatsen in onze gebouwen en het wagenpark. Er was de mogelijkheid om met een kraan naar boven te gaan en een kijkje over ons gehele pand te nemen en er werden rondleidingen gegeven door het gehele gebouw. De kinderen konden ondertussen geschminkt worden of op het springkussen.

Deel bericht via:
Lees verder...

Coldservice wekt voortaan eigen energie op

Wij vinden dat we als bedrijf ook een positieve bijdrage moeten leveren aan het milieu en hebben hiertoe besloten tot het gebruik van zonnepanelen waardoor duurzame energie opgewekt wordt. Op dit moment zijn we de grootste gebruiker van het zuiden met 5000 panelen welke op korte termijn aangevuld zullen worden met nog eens 1000 panelen. Enkele kengetallen van deze installatie:

  • 1.6 megawatt
  • Voldoende opgewekte schone energie voor 450 gezinnen
  • Een vermindering van 650 ton CO2 uitstoot
Deel bericht via:
Lees verder...

Nieuws archief

Ga naar het nieuws archief om alle berichten te bekijken.